KLM Economy Comfort Review

KLM Economy Comfort ticketnaar.nl

Bij KLM kun je zelf kiezen in hoeveel comfort je vliegt. De goedkoopste stoel is natuurlijk Economy class, maar die heeft ook het minste comfort. De meest luxe stoel, maar ook de duurste, is Business Class. KLM Economy Comfort is een premium stoel die er tussen in zit: meer comfort dan economy maar met een betere prijs dan business class.

Klasse

Comfort

Prijs

KLM Economy Class

Basic

€€

KLM Economy Comfort

Premium

€€€

KLM Business Class

Meest Luxe

€€€€€

Waarom Economy Comfort?

Ben je zoals zoveel Nederlanders vrij lang? Of wil je tijdens je vlucht met KLM beter slapen? Dan doe je er verstandig aan om een stoel in Economy Comfort te boeken.

Hik je nog wel een beetje tegen de extra kosten aan voor zo’n Economy Comfort stoel? Bekijk dan hier wat je daar voor krijgt:

Meer Beenruimte

Alle stoelen in Economy Comfort hebben meer beenruimte dan reguliere Economy Class stoelen. Het verschil kan oplopen tot 10 centimeter.

Meer Recline

Meer wat? Recline is het Engelse woord voor hoever de stoelleuning naar achter kan. Stoelen in ‘Comfort Class’ kunnen dan ook verder naar achter en dat heeft behoorlijk invloed op je zit- en slaapcomfort.

Meer Prioriteit

Nog een groot voordeel van stoel in Economy Comfort is dat ze vóór de rest van de Economy stoelen zijn geplaatst. Daardoor zit je bij het aan boord gaan veel sneller op je plek en bij het uitstappen ben je, na Business Class, als eerste weer buiten.

Ook begint de cabinecrew de service vooraan in de cabine, bij Economy Comfort dus. Dat betekent dat je als eerste aan de beurt bent en eerste keuze hebt in wat je wilt eten.

De voordelen worden mooi zichtbaar in dit filmpje op Instagram:

https://www.instagram.com/p/Bwum-IhhTTJ/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Als je een langere video wilt zien over Economy Comfort, lees dan vooral verder!

KLM Economy Comfort Review

Vind je de voordelen van een Comfort stoel de moeite waard? Dan wil je waarschijnlijk nog wel wat meer zien, voordat je boekt. Je wilt natuurlijk wel zeker weten of het je geld wel waard is, toch?

Wij vliegen regelmatig met KLM, ook in Economy Comfort, en weten dus waar we het over hebben. Tijdens een recente vlucht maakten we deze video:

KLM Economy Comfort Boeken

Een vlucht boeken in Economy Comfort is eenvoudig. Je gaat naar de site van KLM en zoekt een vlucht naar de bestemming van je keuze. Je ziet daar in eerste instantie de laagste prijs: die van Economy Class.

Nadat je specifieke data voor je vlucht hebt gekozen, kun je bij ‘Extra opties’ en dan bij ‘Kies uw stoel’ via ‘Bekijk opties’ in de seatmap een stoel in KLM Economy Comfort kiezen.

Kosten KLM Economy Comfort

We schreven eerder al, met een Comfort stoel krijg je meer luxe, maar daar betaal je ook wat meer voor. Hoeveel precies, dat verschilt per vlucht. Hieronder vind je de prijs op een paar  van de meest populaire vliegtickets van KLM.

 • New York – € 95 per enkele reis
 • Londen – € 12 per enkele reis
 • Bali – € 105 per enkele reis
 • Curacao – € 155 per enkele reis

Misschien is het een bedrag waar je even over na moet denken. Maar neem gerust van ons aan dat een stoel in Economy Comfort écht de moeite waard is, juist voor die lange vluchten!

Economy Comfort met korting, of zelfs gratis?

In Economy Comfort zitten voor minder, of zelfs gratis? Dat kan!

Als je lid bent van Flying Blue, KLM’s programma voor veelvliegers, dan krijg je mogelijk korting op een stoel in Comfort. Hoeveel korting je precies krijt is afhankelijk van je status bij Flying Blue, maar de korting loopt op tot 100% voor Flying Blue Platinum leden!

 • Explorer – 0% korting
 • Silver – 25% korting
 • Gold – 50% korting
 • Platinum – 100% korting

Een hogere status krijg je vooral door veel te vliegen met KLM, Air France of SkyTeam partners. Maar er zijn ook andere manieren om sneller een hogere status te krijgen…

Nu KLM Economy Comfort Boeken

Wil je ook van de voordelen van KLM Economy Comfort genieten?

Onze tip: de allerbeste stoelen zijn die op de eerste rij! Maar die zijn ook het snelste weg, zoek daarom direct de vlucht van je keuze op en kijk of er nog zo’n fijne stoel beschikbaar is!

vind hier de beste stoel!

 

Sieto

Hi, ik ben Sieto. Bekentenis: ik vlieg veel en omdat ik het zo tof vind om 'up in the sky' te zijn ben ik ticketnaar.nl begonnen omdat ik graag mijn tips & trucks over hoe ik mijn goedkope en bijzondere tickets vind wil delen met de wereld.

 • […] video, ook te zien in onze KLM Economy Class review, laat goed zien hoe fijn zo’n stoel is tijdens een lange […]

 • […] Economy Comfort bied meer beenruimte, je kunt je rugleuning verder verstellen en je ben vroeg aan boord en na business class als eerste van boord. Meer details over deze stoelen en een indicatie van de kosten op de Amsterdam – New York route vind je hier. […]

 • >