Dit is de KLM Crown Lounge

KLM crown lounge

Als Business Class passagier of Flying Blue lid met Elite+ status mag je op Schiphol gratis de KLM Crown Lounge bezoeken voor je vlucht.

Er zijn 2 Crown Lounges op Schiphol, Lounge 26 in het Schengen gebied en de Non-Schengen Lounge 52. Begin 2019 is de Non-Schengen Lounge vernieuwd en verhuist naar een nieuwe locatie.

Omdat op internet, zoals op Wikipedia, relatief weinig informatie over de lounges te vinden is, gaan we deze in dit bericht met name lounge 52 eens wat beter bekijken.

KLM Crown Lounge

Omdat de oude Non-Schengen Crown Lounge, de lounge voor met name de vluchten buiten Europa, al een tijdje aan haar maximale capaciteit qua bezoekers zat is er hard gewerkt aan een vervanging. De nieuwe lounge is begin 2019 geopend.

Locatie Nieuwe Lounge 52

De ingang van de nieuwe KLM lounge zit tussen de E en de F pier. Zoals ook in de bijgaande video blijkt zit deze ook al aan haar maximale capaciteit – voorlopig althans. In de loop van 2019 worden er stapsgewijs nieuwe delen geopend die de capaciteit en daarmee ook het comfort van de gasten vergroten.

Indeling Lounge 52

Bij de ingang kun je met een roltrap omhoog naar de lounge. Naast de roltrap zijn alle KLM Huisjes als versiering opgehangen. Om tot de lounge toegelaten te worden, kun je zelf je boarding pass scannen bij de self-service kiosks. Maar er is ook personeel in de buurt om te helpen als dat nodig is.

Je komt binnen in Polder, het gebied voor om te eten, relaxen en ook om te werken. Op deze verdieping is ook de servicedesk van KLM gevestigd. Via weer een roltrap, of via de Dutch Mountain, kun je naar Sky op de eerste verdieping.

Op Sky vind je meer zitruimte, een balkon waar je buiten kunt zitten. Ook is er een bemande bar waar je alcoholische drankjes kunt halen. Sinds kort is er ook Blue te vinden, een luxe restaurant. Blue is in tegenstelling tot de rest van de lounge niet gratis.

Door de gehele lounge is de KLM huisstijl en vintage KLM reclame materiaal te vinden. Op de eerste verdieping is ook een mozaïek gemaakt van de tegeltjes die ook gebruikt zijn in de KLM Flight Safety video. Erg leuk gedaan!

KLM Crown Lounge tegels

KLM flight safety video tegels aan de muur in de KLM Crown Lounge

Toegangsbeleid KLM Lounge

Niet iedereen mag zomaar de KLM Lounge in, deze is alleen beschikbaar voor een specifieke doelgroep.

Die doelgroep bestaat uit Business Class passagiers en frequent flyers die een Elite+ status hebben bij één van de loyaliteitsprogramma’s van de Skyteam airlines. Zoals Flying Blue van KLM en Air France. Deze 2 groepen mogen gratis gebruik maken van de KLM Crown Lounge.

Bij het boeken van een vlucht op KLM.com bestaat soms ook de mogelijk om toegang tot de lounge te kopen. Dat kost een bedrag van rond de 40 Euro. Het is nog onduidelijk of dit aanbod alleen aan geselecteerde klanten wordt gedaan, of aan iedereen. Op de website van KLM is er dit over lezen.

KLM Crown Lounge Conclusie

Een bezoek aan de Crown Lounge voor een vlucht is een prettige manier om je wachttijd op Schiphol door te brengen. Je zit in een rustige omgeving en kunt gratis eten en drankjes krijgen.

De nieuwe KLM lounge in het Non-Schengen gebied is een grote verbetering, zeker als alle ruimtes geopend zijn in de loop van 2019.

De KLM Crown Lounge in het Schengen gebied is zeker wat kleiner dan lounge 52, maar ook daarvoor geldt dat het een aangename ruimte is. Deze is recent ook verbouwd en er zullen in de nabije toekomst meer werkzaamheden plaatsvinden.

Heb je nog vragen over de KLM Crown Lounge? Stel ze in de comments onder dit bericht. We hebben de beide lounge al regelmatig bezocht en hebben waarschijnlijk het antwoord.

Meer over KLM lezen?

Sieto

Hi, ik ben Sieto. Bekentenis: ik vlieg veel en omdat ik het zo tof vind om 'up in the sky' te zijn ben ik ticketnaar.nl begonnen omdat ik graag mijn tips & trucks over hoe ik mijn goedkope en bijzondere tickets vind wil delen met de wereld.

>