KLM Cityhopper Review

KLM Cityhopper Review

In deze KLM Cityhopper Review ga ik je wat meer vertellen over het kleine zusje van het grote KLM.

Deze 100% dochter van KLM vliegt een groot deel van de vluchten binnen Europa voor de ‘mainline’ KLM, maar vaak mérk je niet eens dat je niet ‘echt’ met KLM vliegt.

KLM Cityhopper

Ja, op de zijkant van de vliegtuigen staat KLM Cityhopper, in plaats van alleen KLM. Maar de service aan boord zou gelijk moeten zijn (en wij vinden Cityhopper vaak zelfs ietsje fijner!).

Vloot

De KLM Cityhopper vloot bestaat in ieder geval uit andere toestellen dan die van de grote broer. Daar waar KLM vliegt met grotere Boeings en Airbussen, vliegt Cityhopper tegenwoordig uitsluitend met toestellen van Embraer. De Embraer 190 en 175 om precies te zijn. In de een 190 passen 100 passagiers, terwijl in de 175 88 passagiers mee kunnen vliegen.

Klik op de afbeeldingen voor meer informatie:

KLM Cityhopper Embraer 175 KLM Cityhopper Embraer 190
Een groot voordeel van de Embraer toestellen ten opzichte van de Boeing 737 die KLM gebruikt voor vluchten binnen Europa is dat je nooit in het midden zit. De cabine layout in een Embraer is namelijk 2-2, terwijl die van een 737 3-3 is. Als je met z’n 2’en vliegt, zit je dus altijd meer privé.

Bestemmingen

Zoals gezegd zijn de KLM Cityhopper bestemmingen alleen binnen Europa te vinden. Dat heeft te maken met de maximale vliegafstand van de Embraers en met de hoeveelheid passagiers die er mee kunnen aan boord. Door deze twee zaken zijn vliegt Cityhopper vooral op ‘korte en dunne’ bestemmingen. ‘Kort’ in afstand en ‘dun’ in het aantal passagiers.

Tot de bestemmingen behoren het kleine Luxemburg, maar ook Londen: zowel op het kleine London City als het gigantische London Heahtrow wordt gevlogen.

KLM Cityhopper Londen

met KLM Cityhopper vlieg je ook naar Londen!

Heahtrow is en mooi voorbeeld waarbij de vluchten gedeeld worden met het grote KLM: de populaire tijdstippen worden gevlogen met een grote Boeing 737 en de minder populaire tijden die KLM tóch wil aanbieden zijn voor Cityhopper.

KLM Cityhopper Review

In een artikel genaamd ‘KLM Cityhopper Review ‘verwacht je natuurlijk ook een review van iemand die daadwerkelijk met ze gevlogen heeft.

Afgelopen Augustus had ik het genoegen om met Cityhopper te vliegen van Amsterdam naar Luxemburg. Over die vlucht maakte ik voor mijn YouTube-kanaal NeverNotFlying de onderstaande video:

 

De video begint natuurlijk op Schiphol. Onze vlucht werd uitgevoerd met een Embraer 175, het kleinere type, en daarvoor wordt vaak busboarding gebruikt. Dat wil zeggen: je wordt met een bus vervoerd van de gate naar het vliegtuig. Eenmaal bij het toestel was ik één van de eersten aan boord en kon daardoor mooi het (bijna) lege toestel in beeld brengen.

Na een korte taxi-tijd konden we snel opstijgen en waren we dus snel onderweg. Omdat de vlucht maar 35 minuten lang (kort) was, was er geen uitgebreide drankjes service. Meestal kun je kiezen wat je wilt drinken bij je gratis broodje of cakeje. Maar omdat deze vlucht zo kort was, kregen we alleen een kuipje water en een voorverpakte wafel.

Eigenlijk was ik nog verbaast dat we uberhaupt was kregen – met een half uur zouden we immers alweer op de grond staan!

Omdat de vlucht zo kort was, gebeurde er ook niet zo gek veel en voordat ik wist stonden we inderdaad weer op de grond. Bij het verlaten van het toestel werd ik vriendelijk gegroet door de crew. Dat valt met bij Cityhopper vluchten trouwens wel vaker op: de cabine crew is nét wat vriendelijker dan de crew op ‘mainline’ KLM. Waar ik overigens ook erg over te spreken ben hoor 😉

KLM Cityhopper Conclusie

Ik vlieg graag met KLM Cityhopper. In het verleden deed ik dat al vaker en als ik op een route de keuze heb tussen het grote KLM of Cityhopper, dan ga ik dus toch vaak voor City. Wat mij betreft een dikke aanrader dus!

Ga je binnen Europa vliegen met KLM? Dan heb je een goeie kans dat je met Cityhopper vliegt. Via deze knop kun je tickets zoeken, bij de resultaten staat dan altijd of je met KLM of met Cityhopper vliegt:

vind hier je KLM Cityhopper vlucht

Veel plezier! 🙂

 

Sieto

Hi, ik ben Sieto. Bekentenis: ik vlieg veel en omdat ik het zo tof vind om 'up in the sky' te zijn ben ik ticketnaar.nl begonnen omdat ik graag mijn tips & trucks over hoe ik mijn goedkope en bijzondere tickets vind wil delen met de wereld.

>